23-11-2013: In de derde ronde van de beker kreeg Heren 1 bezoek van twee team uit de topdivisie. Deze klasse zit net onder de eredivisie, dus een mooie krachtmeting. Ook mooi voor het Nuvoc-publiek, dus werd het nodige promotiewerk gedaan om de sporthal vol te krijgen. Onder bezielende leiding van aanvoerder Ivo Bliekendaal werden posters, mails en facebook-berichten de wereld in gestuurd. Ook werden vele vrijwilligers opgetrommeld om de dag vlekkeloos te laten verlopen.

 

Toen de tribunes flink volgelopen waren, was Peelpush de eerste tegenstander. De wedstrijd begon met een service van mini van de week Sven van der Heijden. Sven scheurde zijn enkelbanden af in de uitwedstrijd tegen Atak en moest dus helaas geblesseerd toekijken. Op deze manier kon hij toch een beetje meedoen. Peelpush uit Meijel staat op de zesde plek in de topdivisie en bleek de eerste set een flinke maat te groot voor Heren 1. In het verloop van de wedstrijd echter, maakte Nuvoc het de gasten erg lastig. De setstanden 20-25, 21-25, 22-25 geven ook weer dat Nuvoc goed bij kon blijven en steeds dichter bij setwinst kwam. Hoogtepunt van de wedstrijd was de invalbeurt van Gianni van der Aa. Deze pas 14 jarige zoon van Hans en Rian van der Aa barst van het talent en liet dat meteen zien. Ogenschijnlijk zonder zenuwen bleef hij uitstekend overeind in de pass en wist via de blokkering ook nog eens zijn punten mee te pikken.

 

De tweede partij van de dag was die tussen Peelpush en Next Volley Dordrecht. Beide teams maakten er een mooie pot van waarbij Peelpush met 3-0 aan het langste eind trok. Op basis van die uitslag dichtte Nuvoc zich wel kansen toe om alsnog een setje of misschien wel meer te pakken.

 

Helaas zat het er niet in. Het hoge niveau van de wedstrijd tegen Peelpush kon niet meer gehaald worden. Daarbij kwam dat Next Volley duidelijk liet zien dat er nog een flink verschil zit tussen de tweede divisie en de topdivisie. Wel kon een tweede Van der Aa telg zijn debuut maken in Heren 1. Dylan, zoon van Peter en Hanneke van der Aa, mocht in de derde set laten zien wat hij al geleerd dat op de trainingen. Dat bleek voldoende om goed overeind te blijven en net als neef Gianni een belofte te zijn voor de toekomst van Heren 1.

 

Helaas dus zonder punten maar met twee blije youngsters (en hun trotse ouders), een mooie ervaring rijker konden we een welverdiende Jupiler burgemeester maken.

 

Natuurlijk bedanken we hierbij het massaal aanwezige publiek, de vrijwilligers achter de bar, de DJ’s in de hal, de tellers, vlaggers, wisselspelers en wie we nog vergeten zijn. We hopen dat iedereen net zo’n leuke dag heeft gehad als wij.

 

Thanx!

Heren 1

 

16-11-2013: Winnen is altijd fijn. Zeker winnen van een vervelende tegenstander als Atak vorige week was heerlijk. Graag hadden we de reeks overwinningen doorgetrokken tegen Energo, maar helaas waren de bezoekers uit Beers een maatje te groot. Maar als we dan toch moeten verliezen, dan maar van Energo.

 

Met ongeveer de kleinst mogelijke basis-zes, qua lengte dan, begonnen we voortvarend aan de eerste set. Energo leek nog niet helemaal bij de les en aan Nuvoczijde werd er goed gespeeld. Een bijna perfecte pass zorgde ervoor dat Juul heerlijk kon verdelen. Absolute uitblinker was Hein van de Ven die met ongeveer 27 kill-blocks (het konden er ook wat minder zijn) de aanvallers van Energo tot waanzin dreef. Hoe ze het ook probeerden, wie het ook probeerde, ze kwamen er niet langs (25-15).

 

Met wat omzettingen in de ploeg kwam Energo de tweede set erg sterk uit de startblokken. Aan Nuvoczijde ging er juist extra veel fout in die fase en daar konden ook enkele wissels geen verandering in brengen. 11-25 was het pijnlijke bewijs van een dramatische set.

 

In het verloop van de wedstrijd waren de Nuvoc-mannen niet bij machte het niveau van de eerste set te halen. Energo speelde slim, maakte amper fouten en wist via 19-25 en 18-25 relatief eenvoudig de overwinning veilig te stellen. Zelfs een blessure van de spelverdeler bracht de bezoekers niet van de wijs. Sterkte met het herstel trouwens voor hem.

 

De afgelopen seizoenen houden Nuvoc en Energo elkaar over 2 wedstrijden gezien altijd netjes in evenwicht. Normaal wint echter de thuisploeg netjes voor eigen publiek. Dit seizoen is er blijkbaar een andere trend ingezet en dus verheugen we ons al op de 4 punten die we over enkele maanden in Beers mogen komen ophalen. Als dan ook Sven en Pisters weer van de partij zijn, zal dat geen enkel probleem opleveren. Zeker niet met wat medewerking van onze vrienden uit Beers die we zo netjes aan 4 punten en een leuke avond vol live entertainment hebben geholpen gisteren.

 

Voor alle supporters en andere volleybalfans: komende zaterdag 23 november speelt Nuvoc Heren 1 voor beker. Om 15.00 uur tegen Peelpush en om 19.00 uur tegen Next Volley Dordrecht. In voetbaltermen zijn dat twee teams uit de Jupiler-league, dus dat belooft een hoop spektakel.

 

Tussendoor spelen beide gasten tegen elkaar om 17.00 uur. Komt dat zien in onze eigen Nuvochal!

Vorige week werd er overtuigend en degelijk gewonnen in de tweede ronde van de beker. Drie maal winst uit drie partijen. Was het omdat die wedstrijden om 2 gewonnen sets gingen? Want dat kan Nuvoc wel. De eerste twee thuiswedstrijden in de competitie werd namelijk ook een 2-0 voorsprong genomen. Helaas werd die voorsprong tot twee maal toe niet vastgehouden en gingen beide wedstrijden alsnog verloren. Tijd dus voor revanche tegen Spie/De Burgst uit Breda.

 

Met dezelfde basis-zes als in de bekerwedstijden begonnen de mannen van trainer-coach Jacques Koppers goed aan de wedstrijd. Passend was het spel goed verzorgd en dus konden de aanvallers lekker scoren. Letterlijk en figuurlijk stak Thijs van de Ven er met kop en schouders bovenuit. Hij was scorend niet te stoppen en pakte op belangrijke punten een blokje mee. Lang ging het nog gelijk op in de eerste set, maar na een flinke eindsprint stond er een 25-18 overwinning op de borden. De tweede set profiteerde Nuvoc van het gewissel bij De Burgst en was het vooral Ivo Bliekendaal die de punten bij elkaar sloeg. Met 25-16 werd die tweede set eenvoudig gewonnen.

 

De derde set werd erg spannend. Over en weer waren er kansen om de set uit te maken en uiteindelijk waren het de bezoekers die zich iets slimmer toonden (24-26). Het zal toch niet, hoorde je het publiek denken… Maar helaas ging ook de vierde set verloren (18-25) en liet Nuvoc het dus weer tot een vijfde set komen.

 

In die vijfde set werden de ruggen nog een keer gerecht, ging de servicedruk weer omhoog en was de overtuiging terug in de aanval. Toen De Burgst zich ook nog ging ergeren aan de scheidsrechterlijke beslissingen was het verzet definitief gebroken en kon Nuvoc met 15-12 alsnog juichen.

 

Zou hiermee de ban gebroken zijn? Dat zal volgende week blijken als in Limburg VC Voerendaal de tegenstander is. De volgende thuiswedstrijd is pas weer op 16 november om 17.00 uur tegen Energo.

In de thuiswedstrijd tegen Redkey Goirle wilde Heren 1 graag de eerste overwinning van het seizoen gaan binnenhalen. Op papier zou het mogelijk zijn aangezien Goirle evenals Nuvoc de eerste twee wedstrijden verloren had. Helaas was Lucas niet inzetbaar wegens een blessure, maar hadden we Matthias als wisselspeler op de bank (waarvoor dank).

 

De eerste set ging lang gelijk op. Het spel was van beide kanten niet verbluffend, maar er werd hard gewerkt voor ieder punt. In de eindfase werd dat beloond en pakte Nuvoc de eerste set met 26-24. De tweede set liet eenzelfde spelbeeld zien behalve dat er aanvallend 1 persoon ver bovenuit stak. Jeroen Pisters wist aan de buitenkant optimaal gebruik te maken van de matige blokkade (wie stond daar ook alweer rechtsvoor bij Goirle?) en beukte de ballen lekker binnen. Met 25-23 pakte Nuvoc ook de tweede set.

 

Wat Goirle vergat te doen in de tweede set, namelijk goed serveren, deden ze in de derde set wel. Daardoor werd het voor Nuvoc flink lastiger om bij te blijven. De side-out stokte te vaak en ondanks enkele wissels werd de derde set met 18-25 verloren. Toen in de vierde set de passing verder wegzakte werd het een moeilijke zaak bij te blijven bij de gasten. Goirle speelde slim, wist de gaten in de Nuvocse verdediging te vinden en pakte zelf blokkerend en verdediging hun puntjes mee (15-25).

 

In de vijfde set werden de mouwen nogmaals opgestroopt. Helaas bleek dat niet voldoende om de eerste overwinning te boeken. Ondanks een eindsprint van Nuvoc was het toch Goirle dat met 12-15 de vijfde set en de wedstrijd won.

 

De eerste overwinning zal dus moeten komen in de Bekerwedstrijden die op 19 oktober op het programma staan in Dieren. Daar speelt Nuvoc 3 wedstrijden voor een plek in de volgende ronde. En dan wacht eventueel een tegenstander uit de 1e divisie of hoger.

 

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 26 oktober om 17.00 uur tegen Spie/De Burgst.

Sinds lange tijd doen doet Heren 1 weer een keer mee in de nationale beker. In eerste instantie werd het toernooi als voorbereiding gezien en hebben we in Maasbree met wisselende opstellingen gespeeld. Het enige niet wisselvalige aan deze 1e ronde waren de uitslagen, allen 0-2 verloren. Daar dit toch als voorbereiding gepland was zagen we hier geen problemen mee en wisten we dat we de normale vrije weekendjes zouden houden. Een aantal weken later werd ineens duidelijk dat we als zogenaamde “lucky loser” toch door waren naar de 2e ronde, daar ging ons vrije weekend dus.

 

Dus heren 1 ging 19 oktober naar Dieren toe om 3 potjes te spelen tegen 2 andere “lucky losers” en nog een 2e divisie team. De afspraak was; de eerste wedstrijd volle bak, mochten we deze winnen dan gaan we voor de eindzege in deze ronde, winnen we de eerste wedstrijd niet dan gaan we het beschouwen als een kans om te oefenen. Zonder Jeroen Pisters, hij had een vakantie gepland, en met ons geheime Duitse wapen uit H2 zijn we naar Dieren afgereisd waar Captains Kangeroe, Rebelle en Set-Up (allen 2e divisie) op ons zouden wachten. De eerste wedstrijd was tegen de thuis spelende ploeg Rebelle.

 

Wedstrijd 1 Rebelle – Nuvoc.

Tijdens het inspelen werd al snel duidelijk, dit is een team wat een aantal power hitters in huis heeft en van snelle ballen houdt. Blokkade zou dus een belangrijk punt vormen in deze wedstrijd. Met Sven op passer loper plaats stonden verder nog Pijl, Ivo, Freek, Thijs, Jeroen K en Hans in de basis. Wat Rebelle al snel ondervond was dat je best leuk kan aanvallen, maar zonder pass wordt dit toch wat lastiger. Door een goede service en een sterke blokkade liep Nuvoc al snel uit naar een comfortabele voorsprong van maar liefst tien punten. Deze set werd dan ook niet meer uit handen gegeven en werd gewonnen met 16 – 25. Dit was toch wat onverwacht en we keken elkaar toch nog maar eens goed in de ogen, willen we er voor gaan. Eenduidig was het antwoord daarop JA en een spannende set volgde hierop. Het was Rebelle dat wat beter uit de set wissel kwam en als snel een kleine voorsprong van drie punten opbouwde. Dit bleef een hele poos het verschil waarop Rebelle op 24-21 drie kansen had om de set te pakken. Dit lukte echter niet en we kwamen terug tot 24-24 en kregen zelfs een matchpoint op 24-25. Een spannende rally volgde met, naar wij dachten, een punt voor Rebelle. We stonden eigenlijk al klaar om de volgende bal te ontvangen en tot onze verbazing had de 2e scheidrechter gefloten voor een voetfout van Rebelle. Het resultaat, 24-26 winst en een enorme moraal boost!

 

Wedstrijd 2 Nuvoc – Captains Kangeroe

Nou de 1e winst is op zak, dan maar kijken waar het schip strand en hoe ver we kunnen komen. Captains Kangeroe was de volgende horde die genomen moest worden. Ook een team wat als “lucky loser” door is geloot naar de 2e ronde dus er zouden kansen moeten liggen tegen dit team. Dat bleek ook wel, door een goede service druk en een prima pass konden Freek en Thijs goed bediend worden waardoor we al snel naar een overwinning in de eerste set snelden. Met 25-17 wonnen we de eerste set en het begon toch steeds dichterbij te komen die beker stunt. De tweede set zijn we met dezelfde mensen de wei in gegaan als de drie voorgaande sets. Dit leverde een zelfde spelbeeld op als in de 1e set tegen de Kangeroes en weer werd er een comfortabele voorsprong opgebouwd. Ook deze set ging vrij gemakkelijk naar Nuvoc met 25-18. Zo hadden we ineens 4 punten uit 2 wedstrijden, en doordat onze komende tegenstand nog niets gewonnen had zou 1 punt genoeg moeten zijn om de volgende ronde te bereiken.

 

Wedstrijd 3 Nuvoc – Set-up

Set-up had nog maar één set gewonnen en was dus al uitgeschakeld voor de eerste plaats. Dit kon twee dingen betekenen, het zou een makkelijk potje worden omdat de motivatie weg zou zijn of ze hebben niets meer te verliezen dus ze gaan alles of niets spelen. In de eerste set liepen we al snel uit naar een ruime voorsprong. Dit gaf de coach de mogelijkheid om wat mensen speeltijd te geven die tot dan toe weinig of niet gespeeld hadden. Lucas maakte zijn eerste speelminuten nadat hij er weer bij was sinds zijn blessure en ook Juul kwam en spelverdeling verzorgen. Deze set werd vrij simpel gewonnen met 25-14 en de volgende ronde van de beker was een feit. Dit was door Jacques overigens goed bespeeld door net voor de wedstrijd te zeggen dat we toch moesten winnen om zeker te zijn. Dus zonder het echt in de gaten te hebben waren we al geplaatst voor de 3e ronde. Toch moest deze wedstrijd nog afgerond worden. Naast de twee wissels van de vorige set heeft Mathias ook nog wat minuten gespeeld nadat hij al een aantal keren was ingevallen. Ditmaal ging het allemaal wat lastiger, de vastigheden waren er niet en tot overmaat van ramp viel Lucas uit nadat hij met kramp in zijn kuit het veld moest verlaten. Helaas kon deze set niet meer in winst omgezet worden en moest er een 3e set gespeeld worden. Dit werd weer gedaan met de vaste basis van deze dag. De vaste lijnen waren weer terug van de dag en de set werd vrij simpel gewonnen met 15-7. Nu wist iedereen het zeker de volgende ronde is een feit.

28-09-2013: Na het vertrek van maarliefst 6 spelers, is Heren 1 dit seizoen flink vernieuwd. Vanuit Heren 2 kwamen Thijs van de Ven, Juul Stienen en Jeroen Konsten naar de hoofdmacht. Van VCE/PSV kwam buitenaanvaller Lucas Arens (broer van D1 spelverdeelster Renske). Terug van weggeweest, na een avontuur bij Heren 3, is Martijn van der Pijl. Ook nieuw is trainer Jacques Koppers. Deze ervaren trainer die ook in dienst is bij de Nevobo en trainingen geeft bij het regionaal talenten centrum Rotterdam heeft zijn sporen inmiddels wel verdiend in het trainersvak.

 

De eerste wedstrijd kwam Hajraa op bezoek in de Nuvochal. Hajraa werd net geen kampioen vorig jaar en dus waren de Nuvoc’ers gewaarschuwd. Anderszijds weet je bij Hajraa nooit welke studenten ze dit seizoen weer hebben weten te strikken voor het eerste team. De eerste twee sets leek het alsof Hajraa overschat was. Heren 1 speelde goed en pakte een 2-0 voorsprong met een overtuigende Juul Stienen als spelverdeler. Daarna kwam helaas de klad erin. Serverend werd het stukken minder waardoor Hajraa kon laten zien dat ze toch best een leuk team hebben. Uiteindelijk bleek Hajraa toch een klein maatje te groot en werd het 2-3 voor de gasten.

 

Gisteren stond de uitwedstrijd tegen Landgraaf op het programma. Landgraaf was de competitie goed begonnen met een 4-0 zege. De eerste twee sets bleek ook dat de thuisploeg een zeer sterk was al konden de Nuvoc-mannen flink tegenstand bieden. Steeds was het een kleine dip die het verschil maakte in het nadeel van Nuvoc. In de derde set draaide dat om. De grip op de lastige service van Landgraaf werd beter en aanvallend was vooral Jeroen Konsten, spelend tegen zijn oude team, niet te stoppen. In de vierde set bleef Nuvoc lang bij. Helaas werden er in de eindfase net teveel fouten gemaakt om voor een echte stunt te kunnen zorgen.

 

Ondanks het 3-1 verlies overheerst de tevredenheid bij het team. Het zal een seizoen worden waarin gebouwd moet worden aan het nieuwe Heren 1. De spirit is goed. Er wordt fanatiek getraind en dus zal de eerste overwinning binnenkort wel komen. Misschien wel aanstaande zaterdag als Goirle op bezoek komt met oud Nuvoc’er Martijn Eijkelenboom als spelverdeler.

 

Let op: in tegenstelling tot andere jaren speelt Heren 1 zijn thuiswedstrijden om 17.00 uur.

Hoofd Menu

e-Boekhouden.nl

Evenementen

Geen evenementen

Verjaardagen

Vandaag
Floor Strijks
Mark Joosten
Binnenkort
Erwin Vijfvinkel 1 dag
Indy van Kuringen 1 dag
Matthias Siegemund 4 dagen
Dylan Peeters 5 dagen
Thieu van Zomeren 6 dagen
Julia van Dommelen 7 dagen
Gaby vd Heijden 8 dagen
Savannah van den Boogaard 8 dagen
Isabel de Jong 9 dagen
Miranda Cuijpers 9 dagen

Login