Heren 2 naar bekerfinale door winst op PSV

 

29-03-2015 Panningen

 

Nadat heren 2 op zaterdag handhaving in de promotieklasse veilig gespeeld had met een keurige 3-1 overwinning, stond op zondag de halve finale van de bekercompetitie op het programma. Tegenstander was PSV uit Eindhoven.

PSV draait onder leiding van Jeroen van Vught een mooi seizoen en gaat waarschijnlijk voor promotie of zelfs het kampioenschap spelen in de Limburg-promotieklasse. Het is een mooie mix van ervaring en jeugd, waar de aanvalskracht vooral van de diagonaal moet komen.

 

Voor de wedstrijd werd er een goede lunch verzorgt bij huize van der Heijden. Na vele eieren, broodjes en soep vlot naar Panningen gereden om dames 1 te bekijken. Helaas bleek de tegenstander uit Panningen net iets degelijker. 3-1 voor Olympia.

 

Heren 2 was naar Panningen gekomen zonder Joeri, Hajo en Harm, die werk of huiselijke verplichtingen hadden. met 1 spelverdeler en een buitenspeler als wissel wisten we dus dat het een uitdaging ging worden om het PSV moeilijk te maken.

 

De 1e set werd gestart met Martijn, Sven, Francis, Sander, John, Dylan en Gianni. Coach Hans had de opdracht gegeven om alles over de passerloper van PSV te serveren. Na een twijfelend begin van beide teams begon deze serveeropdracht zijn effect te krijgen. PSV kreeg niet alle passes aan het net waardoor de buitenspelers het moesten oplossen. Hierdoor werd het spel van PSV doorzichtig en konden er een goed blok en verdediging regelmatig ballen worden verdedigd. Op aangeven van een uitstekend spelende Martijn waren vooral Dylan en Sven flink aan het scoren. Gedurende de gehele 1e set had heren 2 de overhand en won deze dan ook overtuigend.

 

De 2e set werd het spel aan beide zijden voortgezet zoals in de 1e set. Een aantal onnauwkeurigheden bij heren 2 zorgde voor een onnodig spannend eind van deze set. 2-0 voor heren 2.

 

PSV bracht nu een nieuwe spelverdeler en 2 nieuwe passerlopers in. Dit had direct effect. Gericht serverend en verdelend legde PSV de zwakke punten bij heren 2 bloot. Een mooie serviceserie van Sander kon er helaas niets aan veranderen dat het 2-1 werd.

PSV was meer in het spel gekomen en Nuvoc kwam vooral passend onder druk, waardoor de rollen van de 1e 2 sets omgedraaid waren. Ondanks dat de spelverdeler van PSV zijn best deed om Francis zijn blok te ontwijken, bleef f-je blokkerend de hele wedstrijd een plaag voor de tegenstanders.

gedurende deze set kwam Ricardo Dylan vervangen. Helaas kon ook hij niet voorkomen dat de winst in deze set naar PSV ging. 2-2

 

Een 5e set moest dus gaan uitmaken wie de bekerfinale half mei mag gaan spelen. gestart werd met Dylan en Ricardo, en Gianni bleef op de bank achter. PSV was duidelijk van plan om deze wedstrijd op de naam te schrijven. ze gingen door waarmee ze bezig waren en al snel stonden ze 7-2 voor. Gianni kwam weer terug het veld in, en wilde meteen duidelijk maken dat hij niet op de bank thuishoort. een reeks moeilijke services in combinatie met een dubbele wissel bij de tegenstander die compleet fout uitviel, zorgde ervoor dat heren 2 weer helemaal terug in het spel kwam.

op 7-10 was Gianni klaar met serveren en het geloof was weer terug. 2 mooie bloks van Sven op de tot dan toe alles scorende buitenspeler van PSV en ze waren geknakt. een mooie 3-2 overwinning was het resultaat.

Alle publiek, vrienden en vriendinnen, ouders, dames 1 bedankt voor de aanmoedigingen. hopelijk tot de bekerfinale in mei. tijd en datum worden nog vermeld.

bedankt, Heren2

 

Nuvoc H2 – ODI H1

 

24/01/2015

Na een nederlaag tegen de Flamigo’s kreeg heren 2 van Nuvoc de kans om ODI in te pakken. ODI stond destijds onderaan en dus had heren 2 een goede kans om te winnen.

 

Omdat ODI onderaan stond bleek dit een perfecte gelegenheid om met de jonge spelers te beginnen. En zo geschiede. De eerste set bleek dit zeer succesvol uit te pakken. ODI werd verslagen met 25-19.

 

De tweede set werd begonnen met dezelfde opstelling. ODI wist zich echter beter te weren tegen onze jonge mannen dan de eerste set. Dus werd er gewisseld. Tevergeefs de set werd verloren met 21-25

 

De derde set leek dezelfde kant op te gaan als de tweede set, maar een door hans uitgevoerde wissel bracht heren 2 terug in de wedstrijd. Tot op het einde was de set spannend, maar uiteindelijk won nuvoc met 25-23. De wil van ODI was gebroken.

 

De vierde set was kat in ’t bakkie. Nuvoc won met 25-12

 

Aanstaande zaterdag is spirit H1 de tegenstander, ze staan nu onderaan dus zou een 4-0 overwinning moeten worden!

(Energo - Nuvoc 2-3(23-25, 25-23, 25-20, 15-25, 9-15))
 
 
29-11-2014 Beers.
Nadat de afgelopen weken flink wat punten verzameld waren tegen ploegen uit de onderste regionen, moest zaterdag bewezen worden dat de opgaande lijn waarin H2 lijkt te zitten ook punten gaat opleveren tegen een van de betere ploegen uit de competitie. Energo is een ervaren ploeg die het elke tegenstander in de competitie moeilijk kan maken. Ook een ploeg met een verzorgt spelletje wat vaak leuke wedstrijden oplevert.
 
 
Er werd afgereisd richting Beers zonder Francis en Joeri die bij Sinterklaas op schoot moest komen. Geen wissels op het midden dus, zodat Harm en Sander gegarandeerd waren van een basisplaats. Naast deze 2 werd er gestart met Kevin op de spelverdelerpositie, Sven op de diagonaal, John als libero en de broers Gianni en Ricardo op de buitenpositie. Coach Hans had de opdracht gegeven om serverend de linkshandige buitenspeler van Energo onder druk te zetten, de buitenspelers op links rechtdoor dicht te zetten en op rechts juist rechtdoor open te laten. Dit wierp in de 1e set direct zijn vruchten af. Vooral Sven onderscheidde zich door de buitenspelers keer op keer op de tenen af te blokken. Dit in combinatie met enkele passfouten aan de Energo zijde zorgde de hele 1e set voor een kleine voorsprong voor Nuvoc. Aan het eind van de 1e set werden een paar aanvalsfouten aan Nuvoc zijde gecorrigeerd door het inbrengen van Hajo, die eigenhandig de 1e set binnensloeg.(23-25)
 
 
2e set werd begonnen met dezelfde 7 die de 1e set begonnen waren. Een paar kleine fouten zorgde ervoor dat Energo een kleine voorsprong verkreeg en deze tot het eind van de set vasthield.(25-23)
Waar Heren 2 passend toch regelmatig kwetsbaar bleek was dit vandaag totaal niet aan de orde. Met name Gianni hield zich, ondanks dat hij veelvuldig opgezocht werd, goed staande. Mede hierdoor kon Kevin met een brede grijns alle spelers goed bereiken.
 
 
De 3e set kwam Hajo in het veld voor Ricardo. Een serviceserie van 5 punten voor Energo zorgde al vroeg voor een grote achterstand. De achterstand leek halfwege de set door hard werken nog goedgemaakt te kunnen worden, maar helaas waren er aan het eind van de set weer een paar fouten aan Nuvoc-zijde die ervoor zorgde dat Energo deze set binnensleepte.(25-20)
 
 
De 4e set kwamen Martijn en Dylan in het veld voor Kevin en Sven. Martijn ging iets meer over het midden spelen waar zowel Sander als Harm dankbaar gebruik van maakten. Beide scoorde veelvuldig met harde klappen. De hardste klappen kwamen toch wel van Hajo, die waarschijnlijk weer even aan zijn jonge jaren terugdacht. Zowel rechtdoor als diagonaal liet hij de tegenstander compleet kansloos. Naast de goed verzorgde side-out zorgde flinke servicedruk van alle Nuvoc-spelers voor een ruime voorsprong die de gehele set niet meer weggegeven werd.(15-25)
 
De 5e set leek Energo geknakt. gestart werd met dezelfde 6 als in de 4e set, terwijl Energo enkele wisselspelers speelminuten gaf. De eigen side out bleef goed verzorgt, en service series van Gianni en Martijn zorgde voor een vroege voorsprong. Deze voorsprong werd nog uitgebreid toen Dylan zijn serveerkunsten liet zien door 5 punten op rij te serveren. Dit resulteerde in een eenvoudige overwinning in de 5e set.(9-15).
Een goede wedstrijd waarin iedereen speelde en een prima niveau haalde. Een wedstrijd waarin weer bleek dat Heren 2 het de tegenstander serverend erg lastig kan maken. En een wedstrijd waarin zowel Sander als Harm blokkeren boven zichzelf uitstegen.
De volgende tegenstander is Udenhout, kampioenskandidaat nr1. Een tegenstander met veel divisie ervaring en een erg goed midden. Hopelijk is Udenhout klaar met verzoeken om de wedstrijd te verzetten en kunnen we zaterdag 6 december om 16:00 bij Udenhout terecht.


Volgende verslag word geschreven door Sander.(en nu kom je er niet onderuit :))

Udenhout HS1 – Nuvoc HS2

(Geschreven door Sander Jonker)

 

Udenhout HS1 – Nuvoc HS2 3-1(25-23, 25-22, 27-29, 25-11))

 

06-12-2014 Udenhout.

Na een verdiende overwinning vorige week tegen Energo, moest Nuvoc in Udenhout ook weer laten zien waartoe het in staat was. Afwezig waren Francis en Hajo, waardoor de gemiddelde leeftijd van het team flink omlaag ging. Udenhout stond ongeslagen bovenaan dus werd er besloten dat de groupies van Nuvoc mee mochten reizen voor de morele steun.

 

In de kleedkamer benadrukte de coach Hans dat service druk van belang was en dat er volle bak ingegaan moest worden tegen die mannen. Helaas mocht Nuvoc niet zijn “eigen spelletje” spelen van de coach, maar er werd wel verzekerd dat er niks te verliezen viel.

 

De eerste set werd begonnen met Kevin, Ricardo, Gianni, Harm, Sander, Sven en natuurlijk John. Udenhout bezit twee sterke en lange middenaanvallers die herhaaldelijk scoorden en makkelijk aan te spelen waren vanwege een constante pass. Nuvoc speelde te lief en dat werd kenbaar duidelijk gemaakt door aanvoerder Sven. Uiteindelijk kon Nuvoc nog bijna bijpakken maar schoot het helaas net iets te kort.

 

De tweede set werd er harder gewerkt door Nuvoc en met behulp van een paar slordigheden van Udenhout kon Nuvoc bijblijven. Ondanks een sterke verdediging onder leiding van John kon het midden van Udenhout veelvuldig gebruik maken van scoringsmogelijkheden uit de rally. De goede inzet van Nuvoc was net niet genoeg en de set werd door Udenhout binnen gesleept.

 

De derde set werd matig begonnen door Nuvoc en de concentratie was niet helemaal in orde. Gelukkig kon door het fanatieke publiek en meerdere service series, waaronder een paar ace’s van Sven, een achterstand van 9 punten ingehaald worden. De set werd binnengehaald doordat Gianni met de laatste drie ballen duidelijk maakte dat onze buitenaanvallers niet onderschat mochten worden.

 

In de vierde set was het op bij Nuvoc en deze set werd ook vrij gemakkelijk gewonnen door Udenhout. Ondanks deze teleurstellende vierde set werd Nuvoc gecomplimenteerd door de supporters vanwege het goed verzorgde spel. De wedstrijd was misschien in een nederlaag geëindigd voor Nuvoc, maar de jeugd heeft veel mogen spelen en een hoop ervaring opgedaan. Wekelijks lijkt het beter te gaan met Nuvoc omdat het steeds beter op elkaar ingespeeld raakt en omdat de jeugd zich steeds beter optrekt aan het niveau.

 

De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op 13 december om 17.00 uur in de Nuvochal, mocht u er zelf niet bij zijn dan kunt u het wedstrijd verslag lezen dat door Dylan gemaakt zal worden.

Zaterdag 22 november speelde H2 de  thuiswedstrijd tegen Shock’82 H1 uit Cuijk. Winnen zou belangrijk zijn voor aansluiting met de middenmoot. 

 

H2 begint deze wedstrijd met 4 jonge mannen en 2 ervaren spelers opstelling:  Dylan, Harm, Gianni, Ricardo, Francis en Martijn. Libero was John.

 

De eerste set werden er veel stopfouten gemaakt. Tot  16-16 bleef Shock goed bij, kwam Sven erin voor Ricardo en toen is de set eenvoudig gewonnen met 25-20. Dylan had een groot aandeel in de overwinning.

 

De tweede set werd meteen op het begin bepaald bij 1-0 kwam Gianni aan service en scoorde 7 service punten. De rest van de set is alles heel soepel verlopen.  Francis stond de ballen goed te raken in het midden en kreeg als dank een wissel. Joeri kwam aan het eind van de set Francis vervangen en speelde de rest van de wedstrijd een goede partij. Winst met 25-7.

 

De derde set haalde coach Hansje de ervaring Sven en Francis eruit voor Ricardo en Joeri. In het begin ging de pass wat stroef maar dat werd aan het eind van de set beter. Met een winst van 25-20 werd de set gewonnen.

 

De vierde set was in het begin een kopie van de 2e set, weer 7 punten op service van Gianni, voorsprong 8-0. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en de set werd gewonnen met de jeugd in het veld. Het werd 25-17, en 5 belangrijke punten brengt heren 2 nu op 21 punten uit 8

wedstrijden.

Met een goede inzet van iedereen werd de wedstrijd met 4-0 binnen gehaald.

 

Het volgende verslag moet Hajo schrijven dan weten we tenminste zeker dat hij er ook is.

 

 

Hoofd Menu

e-Boekhouden.nl

Evenementen

Geen evenementen

Verjaardagen

Vandaag
Floor Strijks
Mark Joosten
Binnenkort
Erwin Vijfvinkel 1 dag
Indy van Kuringen 1 dag
Matthias Siegemund 4 dagen
Dylan Peeters 5 dagen
Thieu van Zomeren 6 dagen
Julia van Dommelen 7 dagen
Gaby vd Heijden 8 dagen
Savannah van den Boogaard 8 dagen
Isabel de Jong 9 dagen
Miranda Cuijpers 9 dagen

Login