Even voorstellen: Heren 2

Heren twee staat in seizoen 2014/2015 in het teken van de "opleiding". Nuvoc heeft momenteel een mooie lichting spelers van rond de 16 jaar. De keuze is gemaakt om met een 6tal van deze spelers in combinatie met een aantal ervaren spelers het seizoen in te gaan. Doel van dit jaar is om de "jeugd" veel speeluren te geven en zodoende naar een hoger nivo te tillen.

Ten opzichte van de afgelopen jaren is er veel gewijzigd binnen heren twee. Om voor te stellen:

Op het midden staan Harm Veraa en Sander Jonker. Harm speelde afgelopen jaar reeds in Heren twee en heeft als enige van de "jeugd" al enige ervaring op promotieklasse nivo. Hij heeft vorig jaar reeds bewezen dat hij met zijn harde klappen een plaag kan zijn voor de tegenstander. Sander komt over uit Heren vijf. Dankzij zijn drive en leergierigheid zie je sander met de week beter worden. De "ervaring" op het midden word gebracht door Joeri van Os en Francis Boon. Francis zijn gevreesde blok zal alleen tijdens de thuiswedstrijden te bewonderen zijn. Joeri gaat na altijd op de diagonaalpositie gespeeld te hebben de uitdaging op het midden aan. Zijn blokkerende kwaliteiten zullen hopelijk voor veel punten gaan zorgen. Op de spelverdelerspositie staat Kevin Brands. Ook hij komt over uit Heren vijf. Zijn perfectionisme zorgt ervoor dat hij elke setup goed wil afleveren.  Hij gaat hopelijk veel leren van zijn "concurrent" Martijn van der pijl welke een stapje terug doet uit Heren een. De diagonaalpositie word ingevuld door Dylan van der Aa. Ook hij komt over uit Heren vijf. Ondanks zijn leeftijd is dylan al ver in het nemen van zijn beslissingen en brengen van rust in een team. Mooie harde klappen worden afgewisseld met bekeken plaatsballen. Hij gaat de "concurrentie" aan met de harde klappen van Sven van der Heijden welke ook een stapje terug doet uit Heren een. De libero-positie word vertolkt door john hintzen. Ten slotte op de buiten-positie staan de gebroeders Ricardo en Gianni van der Aa. Beiden komen over uit Heren vijf en doen er alles aan om beter te worden, en gezien hun talent gaan ze dit jaar hopelijk een flinke stap maken.

De laatste positie in Heren twee wordt ingevuld door het enige nieuwe gezicht binnen nuvoc, Hajo Flink. Na jaren gestopt te zijn geweest heeft hij besloten om zijn verdedigende en passende kunsten in de nuvochal te komen vertonen. Hopenlijk kunnen met name Gianni en Ricardo veel leren van zijn jarenlange ervaring op de hoogste nivo's. De trainingen en caoching worden verzorgt door Hans Vlemminx en Jaqcues Koppers.

Intussen zijn reeds de eerste drie wedstrijden en een aantal oefenwedstrijden gespeeld.

De voorbereidingswedstrijden verliepen wisselvallig. matige resultaten afgewisseld met mooie overwinningen. met als hoogtepunt een schitterende overwinning op Psv. hierin liet met name ricardo zien wat hij in huis heeft.

Nuvoc H2 - Achilles H1((2-3) 25-23, 20-25, 25-13, 18-25, 12-15 )

Nadat de 1e competiewedstrijd verzet is kon het in de 2e ronde dan echt beginnen. Achilles, een promovendus uit de 1e klasse kwam op bezoek. Tijdens deze wedstrijd werd direct de grote wisselvalligheid in het spel van Heren twee blootgelegd. De servicepass was erg wisselvallig waardoor het midden te weinig aangespeeld kon worden, dit afgewisseld met schitterend ingeslagen ballen. Ondanks dat Heren twee prima mee kon tegen deze tegenstander is het doel gedurende dit jaar een hoger nivo te behalen.

Nuvoc H2 - Flamingos H2 ((0-4) 20-25, 19-25, 22-25, 20-25)

De 2e competitie wedstrijd was tegen Flamingos uit Gennep. Een mix van jeugd en ervaring met veel slagkracht en een goede spelverdeler.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Weinig kans tegen een gewoon betere ploeg. Passend was het matig in combinatie met slordig uitgeslagen rallyballen maakten het een makkelijke middag voor flamingos. Lichtpuntjes in deze wedstrijd waren toch zeker een goed verdelende Kevin en Ricardo die passend goed overeind bleef.

Odi H1 - Nuvoc H2 ((0-4) 14-25, 17-25, 19-25, 22-25)

De 1e uitwedstrijd dit seizoen werd gespeeld tegen Odi uit middelbeers. Het oude team van coach Hans, en een team waar we vooraf kansen tegen zagen. Odi is een kleine ploeg met de kracht vooral in vechtlust. De 1e set werd gestart met Sven, Hajo, john, gianni, harm, martijn en sander. Goede servicedruk op met name de libero van Odi zorgde ervoor dat hun midden vrijwel uitgeschakeld werd. Odi werkte hard, maar was niet bij machtte om de prima functionerende verdediging van nuvoc te ontregelen. in deze fase waren het vooral Harm en Sven die aanvallend goed stonden te scoren. 2e set was een kopie van de 1e. halfwege deze set mocht Ricardo zijn kunsten vertonen voor de prima spelende Gianni. Na een redelijk eenvoudige 3-0 voorsprong werd begonnen met een "jongere basis". Heren 2 ging gewoon door waar het mee bezig was tot halfwege de set, toen een passfout en aan paar dom uitgeslagen ballen een voorsprong voor odi gaven. De terugwissel van Hajo die met zijn werklust de ploeg weer op sleeptouw nam, een 4-tal mooi ingeslagen ballen door sander zorgden ervoor dat odi uiteindelijk toch met lege handen achterbleef.

Na de start van dit seizoen is duidelijk dat er behoorlijk wat punten zijn om te verbeteren. hard werken op de trainingen en veel speeluren maken zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat er het komende jaar veel vooruitgang gemaakt gaat worden. De volgende wedstrijd word gespeeld tegen spirit. Deze wordt gespeeld op zaterdag 25okt om 17:00 in onze Nuvoc-hal.

De volgende schrijver van het wedstrijdverslag is Sven :).