Heren 2 heeft de juiste Spirit.

In de thuiswedstrijd tegen Spirit, wilde Heren 2 de goede spirit die vorige week ingezet is door VC ODI met 4-0 te verslaan doorzetten. Het werd een wedstrijd waarin Spirit door de goede spirit van Nuvoc Heren 2 het vuur aan de schenen gelegd werd.

Met een nagenoeg complete selectie, Hajo was op vakantie konden we van start gaan.

De 1ste set ging gelijk op, mooie ballen werden afgewisseld met enkele fouten. Door een sprongservices serie van de tegenstander werd een achterstand opgelopen welke niet meer goedgemaakt kon worden, we verloren uiteindelijk de set met 22-25.

Coach Hans gaf aan, als jullie de persoonlijke fouten er uithalen en daardoor de foutenlast bij de tegenstander leggen volleybalt dit een stuk makkelijker. Laten we deze wijze woorden maar eens omzetten in daden.

Met goede spirit kwamen we uit de startblokken, een mooie serviceserie van Dylan afgewisseld met enkele rake klappen met Sven zorgden al snel voor een 17-8 voorsprong. Mooi moment om Kevin te brengen denkt Hans, maar daar denken de spelers van H2 anders over, al snel verdwijnt de comfortabele voorsprong als sneeuw voor de zon, maar door vechtlust wordt de set wel binnengesleept met 25-20.

1 punt is binnen, tijd voor punt nummer 2 dacht Kevin. Met soepele bewegingen werd het midden gemakkelijk gevonden, mede door een goede passlijn olv John. Doordat midden goed aangespeeld kon worden kwamen er gaten op de buitenkant waar Gianni en Dylan gretig gebruik van maakten. En met een mooi Killblock van Francis was ook de 2de set een feit. 25-23.

Als we de laatste set nu ook eens winnen maken we van de 2 punten ineens 4 punten. Dit vond voornamelijk Harm een goed idee (White Men Can’t Jump dacht hij want hij kwam met een goede bruine tint terug van vakantie ), de ene poweraanval na de ander volgde. Aan het eind van de set stond een 25-19 stand op het scorebord.

Een welverdiende 3-1 overwinning op Spirit.

Kijken of we deze goede spirit volgende week vast kunnen houden bij de uitwedstrijd tegen TFC.

Hierbij geef ik meteen het stokje door aan Kevin voor het schrijven van het volgende wedstrijdverslag.