Spannend duel eindigt in remise voor Heren 2

Het was weer zover: Nuvoc Heren 2 mocht weer aantreden in een uitwedstrijd tegen Terraveen.

Dit team speelde twee jaar geleden nog in de tweede divisie en dit betekent maar één ding: Vol aan de bak! Dit was ook de boodschap van coach Hans voor aanvang van de wedstrijd. Met de nodige meegereisde supporters was Heren 2 gebrand de stijgende lijn, die het de afgelopen weken heeft ingeslagen, voort te zetten.

De eerste set werd gestart met de zes “jonge honden” en John, onze rots in de branding. De servicedruk van Terraveen was meteen aanwezig en het liep stroef aan Nuvoc’s zijde. Twee oude rotten werden gebracht en Nuvoc kon nu Terraveen bijbenen. Ondanks de wissels werd de eerste set toch verloren met 16-25.

Dit moest anders en dat dacht Martijn van der Pijl ook. Met een goed serviceserie begon hij de tweede set. Met enkele rake klappen van Sander afgewisseld met uitstekend verdedigend werk van John en Gianni werd de tweede set op vechtlust binnengesleept met 25-23.

De derde set werd gestart met dezelfde basisopstelling als in de tweede set om deze stijgende lijn voort te zetten. De eerste tien punten verliepen stroef en Nuvoc was de onderliggende partij, totdat Sven en Hajo opstonden. Sven had een aantal prachtige verdedigende acties en sloeg er lustig op los. Hajo droeg zijn steentje bij door een paar ballen bij de tegenstander op de voeten te poeieren. De set werd dan ook met 25-23 gewonnen.

Nuvoc ging voor de vier punten, maar helaas werd dit geen feit. Een aantal goede middenaanvallen van Harm werden afgewisseld met een paar goede aanvallende acties van TFC. TFC zocht vooral naar de buitenmannen die deze set in vorm waren. De set ging gelijk op, maar het was Terraveen die aan het langste eind trok. Setstand: 19-25.

2-2, dit betekent dus dat er een vijfde aan te pas moest komen. Sven en Joeri werden in de ploeg gebracht maar dit was helaas niet genoeg. Moet gestreden keert Nuvoc terug naar Veldhoven met twee punten. Ondanks het verlies waren er toch een aantal leuke acties te zien. Volgende week treedt Heren 2 thuis aan tegen het eerste van Skunk.

Hierbij geef ik het stokje door aan Joeri voor het schrijven van het volgende wedstrijdverslag.