3-2 (25-15 23-25 26-34 23-25 15-5)

Met een krappe selectie werd zaterdag 17 november afgereisd naar Berlicum, waar de plaatselijke Hands-up de tegenstander was.
Afwezig waren Hajo i.v.m. weekenddienst, Francis met huiselijke verplichtingen en Martijn die de laatste hand legt aan de grote opening van zijn fitnesscentrum

Tijdens de voorbespreking benadrukte coach Hans dat er niets te verliezen was en er volle bak ingegaan moest worden. Verder werd de opdracht gegevens om met vol risico te serveren, en natuurlijk konden de magische woorden "eigen spelletje spelen" niet ontbreken. Ten slotte trok Harm een rookgordijn op waardoor het hele team in korte tijd de kleedkamer uitgejaagd werd.

In de zaal aangekomen stond de tegenstander ons al op te wachten. Hands-up is een redelijk ervaren ploeg met over de gehele breedte gelijkwaardige spelers.
De 1e set werd begonnen met Dylan, Kevin, Sven Gianni, Sander, John en Harm. Hands-up startte met degelijk spel en weinig fouten en Nuvoc maakten nog te veel fouten. Hierdoor kon Hands-up de set eenvoudig binnenhalen. De 2e set werd met dezelfde opstelling begonnen als de 1e set, behalve dat Ricardo de plaats van Gianni in nam. En hoe: de een na de andere schitterende pass afgewisseld met mooi ingeslagen ballen kwamen uit zijn handen. Coach hans bleef hameren op servicedruk en vooral vertrouwen blijven houden dat er iets te halen was. Uiteindelijk gaf dit het gewenste effect. Een service serie van Sven en hierna een serviceserie van Dylan op de libero van Hands-up zorgde ervoor dat de 2e set bij Nuvoc in de tas verdween.

De 3e set was een kopie van de 2e, behalve dat Hands-up hier net aan het langste eind trok. Veel eigen fouten afgewisseld met redelijk wat servicedruk aan beide zijden zorgde voor een wedstrijd die alle kanten op kon vallen. Door het verlies van de 3e set leek Nuvoc geknakt. Coach hans bleef hameren op het houden van vertrouwen omdat de tegenstander redelijk wat persoonlijke fouten maakte. Op een stand van 17-12 dacht Hands-up blijkbaar dat het gespeelt was en bracht zijn reserve-spelverdeler in. Helaas voor Hands-up dacht Dylan hier anders over. Met een serie van 8 servicepunten bracht hij Nuvoc over Hands-up heen. Dit gevolgd door een goede invalsbeurt van Joeri, die met een blokje en een service-ace zijn puntjes meepakte, kreeg Nuvoc de verdiende 2-2.
De 5e set was het werkelijk op. Veel persoonlijke fouten aan Nuvoc-zijde zorgde voor een vlotte overwinning voor Hands-up.
Een 3-2 nederlaag die uiteindelijk voelde als een overwinning. Wekelijks lijkt het beter te gaan lopen met H2. Spelers beginnen steeds beter te wennen aan het promotieklasse-niveau.
De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 22 nov 17:00 in de eigen Nuvoc-hal tegen Shock82.
Mocht je het zelf niet kunnen zien, dan kun je altijd het verslag over deze wedstrijd lezen wat volgende keer verzorgt word door Sander.