25-4-2015: Heren3 - Furos h2  3-0

 

Heren 3 heeft een moeizaam seizoen achter de rug met veel blessures. Door langdurige blessures is h3 niet één keer compleet geweest dit seizoen en is er regelmatig een beroep gedaan op Wip en de jeugd van h2 en zelfs met die hulp is het 2 keer voorgekomen dat we maar met 6 man aanwezig waren. Doordat h3 op een 3e plaats van onder is geëindigd waren we veroordeeld tot een pd wedstrijd tegen Furos h2. Aangezien h3 alle pd wedstrijden altijd heeft kunnen ontwijken was dit toch wel een uniek gebeuren te noemen. Zoals verwacht waren er te weinig spelers van het eigen team aanwezig: Edwin, Pieter, Marcel Pruijsers en Peter waren erbij en Roel kon coachen. Gelukkig kon er opnieuw een beroep gedaan worden op Wip, Gianni en Dylan en had Hans Vlemminx zich gemeld om de libero rol voor zijn rekening te nemen.

 

De 1e set was het even zoeken, de pass liep in het begin nog absoluut niet maar halverwege de set kwam de ommekeer en nadat Dylan er in kwam als extra blok en voor extra aanvalspower drukte heren 3 door. Furos was aanwezig met ongeveer 2 teams waarbij men richting het einde van de 1e set alle zeilen bij zette en de jeugd werd vervangen door routine. Helaas het hielp niet meer, h3 was te sterk en met 25-22 werd de eerste set binnengehaald.

 

De 2e set was h3 helemaal los, sterk aanvallen en blokken van Wip en Edwin zorgde ervoor dat Furos flink onder druk werd gezet. Met een mooie serviceserie van Gianni werd een groot gat geslagen. En nadat een degelijk spelende Pieter werd afgelost door Dylan was het helemaal klaar met Furos. Peter kreeg een mooie setup van Marcel en scoorde  en  van achter de 3 deed ook Dylan weer een duit in het zakje door een bal snoeihard rechtdoor te meppen. Marcel en Gianni stonden de ballen aan de buitenkant te scoren met afwisselend power en prikballen en Furos was helemaal de weg kwijt. Een dubbele wissel bij Furos pakte helemaal verkeerd uit en Nuvoc won met 25-15.

 

De 3e set was Furos weer wat beter bij de les en bleef aardig bij. Peter wist Wip een paar keer goed te vinden en die knalde een aantal prachtige ballen binnen. Pieter bediende Edwin die zijn ballen slim indraaide en scoorde.Een mooie serviceserie van Marcel zorgde voor een gaatje, daarna was het wel klaar voor Marcel en hij werd nu definitief voor het laatst gewisseld. Furos kwam weer wat dichterbij en het werd toch nog spannend. Gelukkig zat de spanning er bij Furos ook flink op en met een mislukte aanval en daarna een foutservice was het toch Nuvoc dat de set met 25-23 binnenhaalde.

 

Een leuke wedstrijd waarin verdiend werd gewonnen en waarbij er zelfs een vreugdedansje is gedaan op het einde. 

 

Speciale dank voor de supporters die aanwezig waren !

Klein verlies h3

Tussensprint h4

 

H3 en h4 hebben het geluk dat er een aantal jeugdspelers in h2 spelen die onbeperkt in mogen vallen in een lager team. Vooral bij h3 wordt hier gebruik van gemaakt omdat ze op dit moment 5 geblesseerde spelers hebben. H4 speelt de thuiswedstrijden gelijktijdig met h2, dus heeft bijna geen kans om jeugdspelers van h2 mee te vragen. De laatste 2 wedstrijden was h2 vrij als h4 moest spelen, dus na het verlies tegen BVC h1 in wedstrijd 10 moest er even geschakeld worden en vroeg tr/c Willem-Jan Tielen (Wip) van h4 enkele jeugdspelers uit h2 mee. Dit resulteerde in 9 punten uit 2 wedstrijden, waardoor h4 nu 7e staat met 23 punten uit 12 wedstrijden en BVC h1 10e staat met 12 punten uit 11 wedstrijden. Hierdoor krijgt h4 de komende wedstrijden weer voldoende lucht om de ontwikkelingen in het team verder te ontplooien.

 

 

10-01-2015 Udenhout h2 – h3= 3-2 18-2; 25-21; 18-25; 25-23; 15-10

 

Vandaag waren de gastspelers Wip, Sander en Gianni. Scheidsrechter was niet komen opdagen, dus de coach van de tegenstander ging fluiten. Hij legde de technische grens erg hoog, maar floot door de bank heen genomen een voldoende wedstrijd. De eerste drie sets was h3 de iets betere met een goed startende Maarten en een sterk passende John en Gianni. Spelverdelers Peter en Pieter hadden beiden een prachtige eenhandige sprong set-up door het midden die hard wordt ingeslagen. Wip en Edwin waren de startende middens en zorgden voor een goed zone blok. Sander viel de 3e set sterk in met enkele mooie acties door het midden en samen met Roland op de passer/loper positie werd de set binnengehaald.

 

De 4e set was de start van h3 overweldigend en met foutloos spel werd er een 2-9 voorsprong genomen. Kat in het bakje, maar dan ken je h3 nog niet. Vanuit het niets was het afgelopen vanaf 3-10 deelde iedereen mee in de malaise en kwam er geen bal meer aan het net. Het midden viel weg en de buitens waren niet bij machte om de punten te forceren. Het werd 10-12, 14-12, 19-13, waarna h3 zichzelf weer in de passing iets hervond en ervoor ging knokken. Nuvoc kwam terug tot 22-21, maar een foutserve gaf weer 2 punten verschil 23-21. Gianni scoorde 22-23 en het blok van Nuvoc raakte nog net de aanvaller van Udenhout aan, maar de scheids zag dit toevallig niet 24-22. Weer werd de serve teruggehaald 24-23, maar als we dan weer fout serveren, verdienen we het ook niet om de wedstrijd te winnen 25-23 verlies in de 4e set en 15-10 in de 5e set. De trainingsstop in de kerstperiode van ruim 2 weken is nu achter ons en we moeten vooral op de serve en inhoud weer eens de aandachtspunten leggen.

 

 

20-12-2014 Hajraa h5-h4= 0-4 24-26; 18-25; 12-25; 12-25

 

Met gastspelers Kevin en Gianni van h2. Moeizame 1e set, met een goede invalbeurt van Ronnie, die meer balans in het team bracht en rust bracht in de rally’s. Het team moet even wennen aan de 2 nieuwe basisspelers, maar pikt het goed op. Ze bewaren de rust in de 1e set en Hajraa maakt de fouten, waardoor de 1e set nipt met 24-26 wordt gewonnen. De 2e en 3e set maakte Gianni 2 series van 12 en 8 punten uit serve en Kevin had een goede serve serie in de 4e set. Het team went al snel aan de set-ups van Kevin en de 2 buitenaanvallers Walter en Gianni scoren er lekker op los. Martijn speelde na een langere blessure weer op de diagonaal en maakte een goede indruk. De 3e en 4e set werd Hajraa, de directe concurrent helemaal weggespeeld.   

 

 

10-01-2015 Pegasus h1-h4= 1-3 14-25; 20-25; 19-25; 25-21

 

Met gastspelers Sander en Gianni van h2. Het grote Pegasus van enkele jaren geleden is niet meer, ze spelen nu met h1 in de 2e klasse, 6 niveaus lager dus. Nuvoc verloor thuis de wedstrijd kansloos met 0-4, dus moest nu de revanche komen. De 2 gastspelers werden direct ingezet en de startende spelverdeler Bas zorgde met zijn ervaring voor de nodige rust in het team, zijn serve en doortikballen scoorden goed. Erwin was goed in het achterveld en scoorde door het midden erg makkelijk. Walter was op serve en aanval ongenaakbaar. De eerste 2,5 set was hij de man van de wedstrijd. Sander was lekker op slag door het midden. Halverwege de 3e set kwam Dirk op de diagonaal en had enkele belangrijke reddingen in het achterveld. Een eindsprint van Pegasus zorgde nog voor een thuispunt voor de gasten uit Reusel. Bart en Wip konden ondanks een goede invalbeurt dit niet meer voorkomen. 

 

Mooi resultaat H3 in Bladel

29-11-2014 Bladel h1-H3 = 24-26

 

H3 ging met een kleine bezetting naar Bladel waar het een mooi resultaat behaalde tegen Bladel h1. John kwam wat later binnenvallen, want zijn dochter had zijn auto, waardoor hij zijn navigatie niet kon gebruiken en de navigatie op zijn telefoon werkte niet goed, dus was John ruim ½ uur te laat. Toch wel moeilijk hoor om het plaatsje Bladee-el  te vinden! Hij had er ook wat langer voor uit moeten trekken want de nieuwe sporthal stond aan de Lange Trekken en die straat stond nog niet geprogrammeerd in zijn oudere telefoon.  Best wel moeilijk voor een IT-er om dat allemaal goed in te stellen.

 

Tijdens het inslaan werd het al snel duidelijk. Dit wordt gewoon zo’n dag dat alles gaat lukken.  De ene na de andere bal kwam op maat en iedereen was direct lekker op slag. Maar niet echt, de ene na de andere aanvaller ging bijna door zijn hoeven, want er kwam geen bal goed. Voor de aanvang van de wedstrijd werd er door de coach een briljant plan gesmeed. We nemen gewoon helemaal geen initiatief, lekker geen fouten maken en broeien op de fouten van de tegenstander. Zeikballetjes geven en elke set-up zonder enig risico lekker ergens in een hoekje leggen, of zachtjes via de handjes uitslaan. Vooral geen power gebruiken, want stel dat de tegenstander er van schrikt en wakker wordt, dat risico moesten we zeker niet nemen. Néé hoor, we moesten Bladel lekker in zijn sop gaar laten koken en ze vooral het gevoel geven dat ze oppermachtig zijn.

 

Het plan lukte, misschien tot ieders verbazing, want met de meest lullige en slimme balletjes wist Nuvoc punten te scoren en Bladel was er maar steeds op uit om mooi te scoren.  Nuvoc nam brutaal een 10-13 voorsprong, waar 5 directe punten door Bladel werden gescoord door fout te slaan of in het net te serveren (totaal maakte Bladel 9 directe fouten).  Het werd 15-18 na 2 prachtige reddingen van Maarten . Bladel maakte een erg gevaarlijke voetfout, gelukkig raakte er geen Nuvoc speler geblesseerd, wat er vorig seizoen met John wel was gebeurd die toen  1 jaar uitgeschakeld was. Dit was bij de stand 18-20, maar de scheids liet gewoon doorspelen en Bladel maakte het punt 19-20. Het is geen verrassing dat toen even alle stoppen sprongen bij enkele spelers van Nuvoc, want ze hebben dit al vaker fout zien gaan.  De nog volgepompte Pruijsers zorgde voor weer 2 punten voorsprong 19-21. Maarten sloeg een mooie touchebal 20-22, waarna Pieter in de fout ging 22-22. Maarten wist met een tactische bal weer het verschil te maken 22-23, waarna Posthouwer een mooie 2-slag scoorde 22-24. Bladel kwam met 2 powerballen goed terug 24-24. Oh oh oppassen,  we moeten ze niet wakker schudden. Na een lekkere lange rommelige rally deed Pieter waar hij goed in is, lekker via het blok uitslaan 24-25. Dit was net het zetje wat we nodig hadden, want met een sterke blokkade blokte Marcel Pruijsers de laatste hoop van Bladel af 24-26.    

 

Een prachtig resultaat, gelukkig hoeven we volgende week niet te spelen. Iedereen kan zich dan weer voorbereiden op de wedstrijd van 13 december om 19.00 uur thuis tegen Nuvo’68 h1, die we dan weer gaan verslinden met ons uitgekookt spelletje

Herstel H3

 

15-11-2014 Verrekijker h1- H3 = 3-2 17-25; 25-21; 25-21; 23-25; 15-12

 

H3 heeft zich knap hersteld van de mindere wedstrijd vorige week tegen Switch’89 h2, welke met 1-3 werd verloren. Nuvoc speelde een goede partij en met wat geluk had er meer in gezeten. Door de vele blessures bij H3 werd deze keer Willem- Jan Tielen oftewel Wip uit de hoge hoed getoverd. De trainer/coach van H4 en oud speler van H1 genoot met volle teugen en was met zijn blok en zijn aanval een meerwaarde voor het team als middenman.

 

Aanvoerder Marcel Pruijsers was met 8 directe punten de grote man in de 1e set . Hij sloeg de ene slimme bal na de andere en de mannen uit Oirschot werden er helemaal moedeloos van. Een goede verdediging en een servicebeurt van 4 punten van Roland zorgde voor het verschil 17-25.

 

De 2e en 3e set won Verrekijker met 25-21. Nuvoc had te weinig servedruk, een matig blok en een te hoge foutenlast. Het was niet mogelijk om de gasten het moeilijk te maken en die bleven een goed niveau houden.

 

De 4e set won H3 op karakter. Roland won een duw duel aan het net 6-9 van een veel langere aanvaller, stiekem krachttraining gedaan Roland? Wip en Marcel Posthouwer dicteerden de blokkade en hadden slim scorende oplossingen aan het net op de niet altijd zuivere set-ups. Dat we Wip nog tips kunnen geven waardoor hij meer gaat scoren , wie had dat gedacht? Pieter had een sterke servebeurt en John stond als libero de ballen netjes op maat te spelen. Maarten en Roel vielen goed in op het einde en Peter stond op de beslissende momenten de ballen goed aan te spelen op onze toppertjes. Het was vooral een set met veel werklust en langere rally’s, als neutraal persoon een mooie wedstrijd om te zien, met vele spectaculaire reddingen. Bij 12-17 leek het kat in het bakkie voor H3, maar Verrekijker bleef maar komen en bij 23-24 had Nuvoc het geluk dat de thuisscheids een zeker punt van Verrekijker anders beoordeelde, waardoor de Veldhovenaren met 23-25 weer op gelijke hoogte kwamen.

 

De toss besliste en H3 was de ontvangende partij in de 5e en beslissende set. Bij sommige spelers ebde de laatste krachten uit het lijf en er werden wat slordige fouten gemaakt 4-1. Misschien een reden voor extra conditietrainingen? Met een net blok van Roel zag het er even weer goed uit 5-7, maar dit was maar van een korte duur. Verrekijker bleef makkelijk scoren en de set en wedstrijd ging met 15-12 verloren. Zaterdag 22 november speelt H3 op de verjaardag van onze voorzitter om 19.00 uur thuis tegen Minerva h1 en gaat voor de overwinning.

5 punten H3

 

22-11-2014 H3- Minerva h1 = 4-0 25-20; 25-18; 25-22; 25-18

 

Minerva uit Vlijmen was te gast in Veldhoven en had er het na de wedstrijd moeilijk mee dat ze weer eens verloren hadden. Het ligt niet aan de inzet van de gasten, want H3 moesten alles uit de kast halen om geen set verlies te lijden.  Nog steeds zijn er 3 spelers geblesseerd en vandaag miste H3 Roland en John ook nog eens. We vonden in Walter Scholten van H4 de libero voor deze wedstrijd. Ik had het gifgroene libero shirtje in maat S bij me, maar we hadden al afgesproken dat Walter een eigen shirt mee zou brengen, want in een maatje S krijg je Walter echt niet gehesen. Hij kwam op de proppen met een fluorescerend oranje shirtje met een nummer 1 erop.

 

De opdracht voor de wedstrijd was eenvoudig, winnen met 4-0. Dit moest gebeuren door elke set 2 servebeurten van 4 punten te scoren en de druk op de middenaanval te houden.

 

De 1e set namen we direct een voorsprong 7-3, met 4x een sterke serve van Pieter Kerkhofs. De middenman van Minerva sloeg wel erg makkelijk links en rechts de ballen hard in 8-7 en 11-10, waarna nogmaals werd gevraagd om meer servedruk. De links- en rechtsachter moesten langer blijven hangen op de zijlijn en dit resulteerde in het redden van enkele ballen. Marcel Pruijsers serveerde de 2e serie 4 punten 16-10 en het gat was weer geslagen. Wip kwam voor het net voor Pieter en Minerva kwam niet meer voorbij de blokkade 25-20.

 

De 2e set ging Marcel Posthouwer van het midden naar buiten en werden Wip en Edwin de vaste middenmannen. De totale blokkering werd hierdoor completer en de linksvoor blokkade ging zich meer bemoeien met de sterke midden aanval, waardoor deze zich kapot sloeg op de hoge en gesloten blokkade van Nuvoc. Het was niet te zien dat Edwin de laatste 4 wedstrijden had gemist, want hij scoorde erg makkelijk.  De 24-18 en 25-18 werden door Wip gescoord.    

 

De 3e set was H3 niet vooruit te branden. Minerva ging alles of niets spelen en ongeveer elke bal viel in het voordeel uit voor de gasten. Ook op serve scoorde Minerva teveel  punten, vooral de vallende serve gaf problemen. Sommige spelers moesten gereset worden. Op 2-7 en 10-15 volgden 2 time-outs om het toch maar weer eens te benadrukken dat de opdracht scoren uit serve niet werd uitgevoerd en de 1e pass ver onder de maat was. Twee directe servepunten van Pieter en Post zorgde voor de aansluiting 16-17. Tot 22-22 ging het gelijk op, maar toen zorgde Pruijsers voor extra servedruk, en wist Post een te hoge 1e pass snoeihard af te maken. Post draaide als buiten een goede wedstrijd met veel power. De meest lullige bal voor een tegenstander was de net serve binnen de ½ meter van Pruijsers  25-22.

 

Het was ook direct de laatste actie van hem, want Maarten kwam hem vervangen in de 4e set.  Wederom een zwakke start in de 4e set 1-4, en er volgde al snel een time-out. Walter ging meer initiatief nemen, nam wat meer veld en de ballen kwamen beter aan. Meer op tempo van H3, met meer boog. Walter verbeet zijn pijn als een echte kerel, want H3 kent alleen maar echte kerels, en speelde vanaf het begin van de 2e set gewoon door met een omgezwikte pols. Iets wat voor spelers van H3 heel normaal is, maar voor een invaller is dat natuurlijk extra dapper. Peter vierde vandaag zijn 55e verjaardag en gaf Wip een perfecte set-up die snoeihard werd gescoord 12-12.  Scoorde daarna 3 directe punten uit serve 18,19 en 20-14, waarna hij even gedacht moet hebben dat de wedstrijd al afgelopen was en hij al met zijn gedachten bij het bier was. Edwin hielp even om 21-16 te scoren en Maarten had een geweldige redding op 23-18 die Wip snoeihard ½ meter binnen de lijnen sloeg. Die Boon op de bok had het niet gezien omdat er iemand voor stond, waarna Wip voor de 2e keer 24-18 scoorde, maar nu zo dat de scheids het zag. Door een net fout van Minerva werd het 25-18 en haalde H3 de volle 5 punten binnen.    

 

Nuvoc staat nu met 4 teams op 22 punten uit 9 wedstrijden op de 5e t/m 8e plaats, en de nummer 10 heeft maar 3 punten achterstand. Een spannende competitie dus dit jaar voor H3.

 

Zaterdag 29 november spelen we om 18.00 uur uit tegen Bladel.                 

25-10-2014: Heren3‐Hajraa4  Net niet !!!

 

Onze heren mochten vandaag aantreden tegen het altijd lastige Hajraa.

 

Vandaag mocht ik de taak van coach op me nemen, een lastige taak want wie kan onze Hans nu vervangen ???

 

De 1e  set begon H3 overtuigend en nam dan ook direct de voorsprong. Dit kwam vooral door de goede servicebeurt van Pieter Kerkhofs. Hajraa werd op het einde van de set een beetje verward door een aantal juiste beslissingen van de scheids. Hierdoor werd de set gewonnen met 25‐20

 

De tweede set werd Marcel Posthouwer toegevoegd aan de selectie. Roel moest helaas afhaken door een slepende knieblessure. Hajraa had de tweede versnelling in gezet en H3 bleef een beetje achter. Maarten kon helaas niet bijbenen en werd vervangen door Ricardo die een uitstekende invalbeurt maakte. Helaas was dit niet voldoende en verloren we de set met 20‐25

 

In de volgende set was H3 vast beraden om revanche te nemen. Marcel Pruijsers schoof door naar de buitenkant en Sander Jonker ging het midden versterken. Helaas viel dit niet goed uit, Hajraa bleef alle ballen terugbrengen. Onze aanval was niet sterk genoeg en Hajraa scoorde te simpel. (14‐25)

 

H3 wilde niet zomaar gewonnen geven en ging voor de 5eset  spelen. Maar ja dan moet Je eerst wel de 4ewinnen ! De gemiddelde leeftijd werd nog wat naar beneden gehaald door Sander en Ricardo in de basis te zetten. Toch werd het een kopie van  de 2een 3eset :  Nuvoc werkte hard, maakte net iets te veel fouten, Hajraa zette een tandje bij en won  de set. (19‐25)

 

Heren 3 verloor met 1‐3 maar zet wel een stap in de goede richting.

 

Komende week spelen op onze favoriete tijd in Kaatsheuvel.

WOENSDAGAVOND OM 21.30 UUR Wie verzint dit ??????

 

Op jullie verzoek ben ik erbij als coach !! Tot woensdag

 

Pieter van Sprang

Hoofd Menu

e-Boekhouden.nl

Evenementen

Geen evenementen

Verjaardagen

Vandaag
Floor Strijks
Mark Joosten
Binnenkort
Erwin Vijfvinkel 1 dag
Indy van Kuringen 1 dag
Matthias Siegemund 4 dagen
Dylan Peeters 5 dagen
Thieu van Zomeren 6 dagen
Julia van Dommelen 7 dagen
Gaby vd Heijden 8 dagen
Savannah van den Boogaard 8 dagen
Isabel de Jong 9 dagen
Miranda Cuijpers 9 dagen

Login