Peter 25 jaar H3

12-04-2014 H3-WHV 2 = 4-0   25-10; 25-12; 25-10; 25-13

Het is toch wel apart, je stopt met volleybal en begint op 29 jarige leeftijd aan een 2e carrière als volleyballer. Dat je dan vervolgens 25 jaar in hetzelfde team speelt, had Peter zelf nooit kunnen bedenken. Vanaf de beginperiode is Peter aanvoerder geweest. Hij had de kracht en de energie om dit zo’n 22 jaar vol te houden. De laatste jaren is Marcel Pruijsers aanvoerder. Met 2 keer fitnessen per week en elke vrijdag een stevige massage, kan Peter het nog steeds bijbenen. Hij doet geen uitspraken wanneer hij gaat stoppen en leeft van moment naar moment. Misschien wel de beste manier om het lang vol te houden.

In 1989 tijdens het 25 jarig jubileum heeft Peter van der Aa samen met Gerard Brinkman afgesproken dat ze een afbouwteam probeerden van de grond te krijgen. Tijdens de receptie van het 25 jarig jubileumfeest van Nuvoc is het team een beetje gevormd. De mannen van het eerste uur waren: Gerard Brinkman, Gerrit van Zanten, Chris Dankers, Carl Saffrie,  Pieter van de Ven, Jack Cadier, Ben Konings, Ger Puts en Peter van der Aa. De coach was Cees den Tuinder. Van dat team is Peter de laatste die nog over is, op zich wel grappig, want Peter weet nog dat Gerard meldde dat zijn angst was dat hij wel weer snel eens geblesseerd zou kunnen raken. John de Mol en Janus Kerkhofs zijn de mannen die daarna het langst in dit team spelen.

De kampioenschappen die Peter met dit team heeft behaald zijn natuurlijk het mooist. Eerst het kampioenschap in 1989-1990 gelijk het eerste jaar dat ze met dit team speelden. Met Gerald Vanenburg en Jan Heintze op de tribune zijn ze bij Hajraa kampioen geworden. Uiteraard de 4 kampioenschappen met broer Hans als coach, waarbij Marcel Pruijsers, Maarten,  Roland, John, Janus en Pieter Rooijakkers er alle 4 de keren bij waren. Ook het kampioensjaar waarbij de jeugd een jaartje bij het team werd toegevoegd was bijzonder te noemen.

Het team kan met momenten nog tot grootse daden in staat zijn. Zo ook dit jaar, want Kampioen Hands-Up 2 werd 2 keer verslagen. Dit zijn de momenten waar ze het voor doen.

De laatste competitiewedstrijd was geen wedstrijd, want H3 was veel te sterk voor de gasten uit Asperen. De wedstrijd stond in het teken van Peter, die 25 jaar bij H3 speelde. Peter was lekker op dreef, met weer enkele mooie steekballen door het midden, eentje waarbij hij diep door de knieën een perfecte steekbal gaf die Marcel Pruijsers prachtig afmaakte. De 4e set was wel apart, want Peter was de enige speler in de basis die ouder was dan 50. Alle andere spelers waren jonger. Dit gebeurt eigenlijk nooit, maar nu stonden de gastspelers Tommie Jansen en Gianni van der Aa in het veld samen met Pieter, Edwin en Roel.

Het moment was daar, en bij 23-12 werd Peter tot zijn eigen verbazing in de 4e set gewisseld. Het feit dat dit goed geheim was gehouden, resulteerde erin dat het een volstrekte verrassing was voor Peter dat hij gehuldigd werd met een gigantische bos bloemen voor zijn 25 jaar bij H3. De spelers, het publiek en zelfs de tegenstander gaven een flink applaus voor deze mooie prestatie. Na de wedstrijd kreeg hij uit handen van aanvoerder Marcel Pruijsers een mooi shirt met een teamfoto op de voorzijde en op de achterzijde het opschrift: “Peter van der Aa 25 jaar ouwe ballen Nuvoc”. Marcel gaf hem nog wat mooie complimentjes en bedankte Peter voor al die mooie jaren. Met lege magen kan er niet gedronken worden, dus nadat Hans zijn bekende voordracht aan broer Peter had afgesloten, kreeg Peter zelf de eer om een overheerlijke slagroomtaart van bakker Moeskops in stukken te snijden en te verdelen. Eigenlijk was het jammer om de slagroomtaart in stukken te snijden, want Peter stond er middels een foto zelf op in een van zijn karakteristieke acties als spelverdeler.

De competitie is weer ten einde, volgend jaar weer een nieuwe start. Peter van harte gefeliciteerd met je 25 jarig jubileum bij heren 3 en denk erom “keep them rolling”.

Iedereen bedankt weer voor het lezen van de verslagen dit jaar. Het is opvallend hoeveel mensen dit verslag trouw lezen elke week, ook ver buiten de vereniging. Ik heb het met erg veel plezier gedaan en zou zeggen till next time.

Hans van der Aa