Mooie winst H3

20-09-2014 Sarto H2- H3 = 1-3   22-25; 25-20; 21-25; 13-25

De voorbereiding van Nuvoc was alles behalve ideaal. Maar liefst 4 spelers bleven thuis met blessures. Slechts 1 oefenwedstrijd werd er gespeeld, en de trainingsavonden werden gemiddeld met een man of 5-6 afgewerkt. Nieuw dit jaar zijn Maarten Kuenen en Pieter Kerkhofs, die de stap van H4 naar H3 maakten.

Sarto begon, met enkele spelers van H1 in de basis uitkomende in de 3de divisie,  uitstekend aan de wedstrijd en namen met een ijzersterke serve en veel bravoure een 11-3 voorsprong. Nuvoc kon er niets tegenover stellen, er kwam  geen aanval uit. De grote trom dreunde door de hoofden van de spelers van H3 en klaarblijkelijk was dit voldoende om ze tot inkeer te laten komen. Pieter Kerkhofs zorgde met een goede serve voor  11-8, waarna Sarto weer uitliep naar een 15-9 voorsprong. Dit waren vooral eigen onnodige fouten, iets waar vooraf op gehamerd werd om deze te vermijden. Hierna ontstond een fase met heel goed volleybal, met lange rally’s. De jonge gasten uit Tilburg haalden de ene na de andere bal van de grond, maar Nuvoc pikte het tempo op en ging erop en erover. Maarten was in deze fase van groot belang, met vele goede reddingen in het achterveld. Twee tactische wissels pakten erg goed uit en Ricardo scoorde het beslissende punt 22-25.

De 2e set ging helemaal gelijk op en Roland scoorde vanuit de 1e pass direct een punt 20-20. Dit konden de andere spelers even niet verwerken, dat hun gifgroene libero zich met de directe scores ging bemoeien. Ze waren totaal van slag en Sarto profiteerde optimaal 25-20.

Nadat aanvoerder Marcel Pruijsers zijn hongerklop had weggewerkt met een mars, werd  de 3e set gestart met 2 wissels. Dylan en Ricardo zorgden ervoor dat de gemiddelde leeftijd flink naar beneden ging. Het werd een boeiende strijd, waarbij beide teams volop voor de winst gingen. De 1e pass kwam nu op de ideale plek. De middenmannen Edwin en Marcel Posthouwer, die al veel werk hadden verricht, kwamen nu prominenter in beeld en waren niet meer te stoppen op perfect aangeven van Peter. Dit was nodig, want de 3de divisie mannen van Sarto kwamen op slag en er ontstond een gelijk opgaande strijd. Bij 14-13 kwam Pieter er op serve in, en hij maakte weer het verschil 14-18. Sarto kwam terug tot 2 punten , maar het was Pieter die met een geweldige sprong set-up Edwin snoeihard door het midden liet scoren 21-25.

De 4e set gingen de 2 jonge mutsen aan het scorebord gewoon door met kletsen, zonder op de telling te letten. Voor de zoveelste keer hadden ze het aan de stok met coach Hans. Het waren al zeker 3 punten die niet teruggedraaid werden in de loop van de wedstrijd in het nadeel van Nuvoc. De iets wat partijdige thuisfluiter gaf bij 2-4 dan wel het punt, maar ook direct een waarschuwing aan Hans. Dit was een signaal voor het team om de turbo erop te gooien. Pass, set-up en aanval liepen foutloos. Marcel Pruijsers scoorde enkele moeilijke ballen en het  blok scoorde maar liefst 5 keer. Sarto was helemaal de weg kwijt en grossierde in fouten. Het werd 13-25, maar op de NeVoBo  site stond weer doodleuk 19-25.

De kop is eraf, de 1e overwinning is  binnen. We leven op dit moment van wedstrijd naar wedstrijd.  Zaterdag 27 september spelen we thuis om 19.00 uur tegen Udenhout H2 , weer een tegenstander die nog nooit tegen H3 gespeeld heeft en erg zal moeten wennen aan ons spel.