H3 wint op karakter

27-09-2014 H3-Udenhout h2 = 3-2   22-25; 25-19; 21-25; 26-24; 15-8

H3 was het enige team van de herenafdeling wat deze zaterdag won. Puur op karakter en met steun van het bloedfanatieke publiek, onder aanvoering van Hannie, werd  de 4e set binnen geharkt. Dit gaf zoveel vertrouwen dat de 5e set erna eenvoudig werd gewonnen.

De vaste lijnen zitten er nog niet goed genoeg in bij H3. Met 2 nieuwe spelers en 2 vaste invallers is het nog zoeken naar de juiste afstemming. Het ziet er nog niet naar uit dat de 4 geblesseerde spelers heel snel weer aanschuiven, dus er is volop werk aan de winkel.  Positief is dat het groeiende is en dat er keihard geknokt wordt voor de overwinning.

Veel  te mat werd er de 1e set gespeeld, de ballen kwamen niet aan bij de spelverdelers en er werden veel  te veel onnodige fouten genoteerd .  Het was geen geheel en men gaf niet thuis met de serve. Dit resulteerde in een 22-25 set verlies.

Twee wissels zorgden voor de ommekeer. Dylan met een sterke blokkade en slimme aanval ,en Ricardo had een goede start met harde aanvallen en 2 blokpunten. Op een goede serve van Edwin (9 punten) zorgde Nuvoc voor een kanteling in de wedstrijd 13-3. Er volgden nog 2 wissels en door ijzersterk verdedigen van Marcel Posthouwer kwam de setwinst niet in gevaar 25-19.

De 3e set werd er weer gestart met dezelfde basis als in de 2e set. Met degelijk spel werd er een 13-9 voorsprong opgebouwd. Udenhout had een erg lastige serve en de ballen vlogen bij Nuvoc alle kanten op 13-17. Hadden we dan een goede pass, dan werd de bal aan het net niet afgemaakt. We kwamen nog goed terug tot 21-21, maar het vertrouwen in de afstemming werd ons even fataal en we gaven in enkele acties de set gewoon af 21-25.

Het klapstuk was de 4e set, erop of eronder. Tot 23-23 ging het volledig gelijk op. Maarten Kuenen groeide in de verdediging en bleef de ballen maar van de grond halen. Aanvallend kreeg hij steeds meer ballen en scoorde de belangrijke punten. Op setpoint 24-23 werd Maarten even niet gezocht, en dit maakte de set nog onnodig spannend 24-24. Het publiek gaf nog eens extra gas met  fanatieke aanmoedigingen en dankzij deze krachtsinspanning sloegen de gasten de bal uit en gaven ze Marcel Posthouwer de kans om een slechte 1e pass direct af te maken 26-24.

We sleepten er een 5e set uit met dank aan onze trouwe supporters. De beslissende set werd de serve beter, maar vooral de blokkade had er meer het oog in. De langere rally’s werden allemaal door H3 gewonnen, en verdedigend stond het veel beter. Dylan kwam zijn vader op het einde van de set nog even vervangen en sloeg de 13-8 snoeihard binnen, om vervolgens met een combi blok met Edwin de wedstrijd binnen te halen 15-8.

Al met al een zeer moeizame overwinning, met als positieve dat we nog veel groeipotentie hebben. De afstemmingen moet nog beter getraind worden en met meer lef uitgevoerd, maar dat gaat ook goed komen.

Donderdagavond 2 oktober  om 21.30 uur spelen we uit tegen Phoenix in Zaltbommel. Dit gaat een hele lastige wedstrijd worden, waar we volop aan de bak moeten.