16-03-2014: Heren 5 is afgelopen zaterdag kampioen geworden in de 3e klasse.

 

Met 80 punten uit 17 wedstrijd en slechts 5 verloren sets is de overmacht dit seizoen groot gebleken.

Van harte gefeliciteerd mannen, een hele mooie prestatie !

 

achterste rij: Hanx Vlemminx (trainer/coach), Dylan v.d. Aa, Ruud Schippers, Stefan v.d. Aa, Ricardo v.d. Aa,

Sander Jonker, Wil Jonker (coach)

 

voorste rij:  Kevin Brands, Pim v.d. Ven, Nick v.d. Meerakker en Gianni v.d. Aa

Zaterdag 15 maart speelt H5 de Kampioenswedstrijd om 15:00 uur in de Nuvochal. Zorg dat je erbij bent , nog 1 setje winst en H5 is Kampioen !

 

H5 op kampioenskoers

 

De mannen van heren 5 doen het bijzonder goed in de heren 3e klasse I. Met een leeftijd tussen de 14 t/m 18 jaar is dit jonge team o.l.v. tr/c Hans Vlemminx aan een imposante serie bezig. Zaterdag was er een uitwedstrijd tegen de nummer 2 VVC Best h2. Dit team had in heel de competitie slechts 1 wedstrijd verloren en dat was tegen h5 met 3-1.

 

Nuvoc had slechts 2 sets laten liggen in de voorgaande 12 wedstrijden en VVC Best liet regelmatig een setje liggen, waardoor de voorsprong voor h5 was opgelopen naar 7 punten. Een klein verlies was dus totaal geen probleem, want er was al een redelijke voorsprong opgebouwd.

 

De selectie van 9 man was compleet tijdens deze topper, en de tribunes stroomden goed vol . Nuvoc had meer supporters dan de gasten, dus die strijd werd al gewonnen. Een enkele ouder die verplichtingen had werd met tussentijdse uitslagen op de hoogte gehouden, want zo fanatiek is de aanhang.

 

Nuvoc begon met Sander, Kevin, Ricardo, Stefan, Dylan en Nick in de basis. Gianni speelde libero i.v.m. een teenblessure.. De start was goed en h5 nam een voorsprong. Hierna kwam al snel een fase dat het middenblok van Nuvoc het snellere spelletje van Best niet kon volgen. Best kwam langszij en het zag ernaar uit dat ze over Nuvoc heen zouden walsen. Vooral de hele lange buitenaanvaller van Best sloeg eenvoudig over het blok van onze toppers. Net op tijd wist spelverdeler Kevin zijn snelle middenaanval op Sander en de hoge bal buiten op Ricardo op maat te geven, waar beide power hitters wel raad mee wisten. De moeilijkere aangespeelde ballen speelde Kevin zo goed mogelijk in de hoogte, voor of achter de 3 meter lijn en Dylan moest het maar oplossen. Dit deed deze ultieme teamspeler voortreffelijk, en de ene na de andere slimme bal wist hij te scoren. Best moest passen en verloor de 1e set met 20-25.

 

De 2e set was h5 vooral op serve de meerdere, en al kwam de bal al terug, dan stond er Gianni die bijna elke bal bovenhands pareerde . Stefan en Nick werden meer in de aanval betrokken en speelden enkele mooie tactische ballen. Dylan bleef de rommel opruimen en Sander en Ricardo bleven goed scoren. Later in de set maakte Ruud zijn opwachting en ging vol voor een gesloten blokkade. De set werd eenvoudig met 13-25 gewonnen.

 

De 3e set had VVC Best zijn opstelling iets veranderd, waardoor de buitenaanval van Nuvoc zich stuk sloeg op het boomlange blok. Even leek het erop dat het helemaal de verkeerde kant op zou gaan qua score, maar de rust van Gianni in de verdediging gaf op tijd de omslag. Dylan nam weer het voortouw en haalde samen met zijn teamgenoten op karakter en kwaliteit de winst binnen 22-25.

 

De 4e set  was de druk van de ketel, de overwinning was binnen en de spelers konden het hoge niveau niet vasthouden. Pim viel verdienstelijk in met enkele goede verdedigende acties, maar de scherpte was bij teveel spelers niet meer aanwezig. Waar 3 sets lang slimme oplossingen werden bedacht door de aanvallers, werd er nu onnodig veel fout geslagen. VVC Best h2 redde met dit punt de eer en wonnen de set met 25-14.

 

Nuvoc kan terugkijken op een erg goede wedstrijd, waarbij ze 3 sets lang de tegenstander de wil hebben opgelegd. Door dit resultaat staat h5 nu 10 punten los op de nummer 2 met nog slechts 5 wedstrijden te gaan. Zou niet fout meer moeten kunnen lopen zou je denken. Dus mannen nog een paar wedstrijden gas geven en je bent er. Zou mooi zijn als we bij de senioren NeVoBo in ieder geval 1 kampioensteam mogen huldigen.

Stand:

1. Nuvoc h5        13-62

2. VVC Best h2    13-52

3. Spirit h3           11-39            

Het was vandaag een belangrijke wedstrijd voor de jonge mannen van heren 5, want koploper VVC Best 2 kwam op bezoek. Best staat met 19 punten uit 4 wedstrijden bovenaan en Nuvoc heeft 14 punten uit 3 wedstrijden. Een belangrijke wedstrijd dus voor beide teams.

 

Donderdag had trainer/coach Hans Vlemminx al met zijn spelers afgesproken dat er voor de winst gespeeld zou worden en als de basis goed draaide deze zou blijven staan. Het team speelde vorig jaar nog jeugd en speelt dit jaar voor het eerst senioren in de 3e klasse.

 

Best had een mix van ervaren en wat jongere spelers en tijdens het inslaan hadden ze behoorlijk wat power. In het begin van de 1e set kwam Nuvoc totaal niet in gevaar. Een goede service en een goed samenspel zorgde voor een bijna foutloos spelletje. Alle spelers voerden hun taken vlekkeloos uit en diagonaal Dylan van der Aa scoorde sterk achter de 3 meter lijn op goed aangeven van Kevin Brands. De set werd met maar liefst 25-11 gewonnen.

 

Ruud Schippers was sterk op service in de 2e set en maakte 4 punten op rij 10-3. Heren 5 bleef erg gedisciplineerd spelen. Het was een genot om naar te kijken hoe goed technisch verzorgd de jongens speelden en elke bal van de grond haalden, om vervolgens zelf te scoren. Ricardo van der Aa sloeg nog een slimme bal via het blok uit 24-18, waarna Best te veel risico nam en uitserveerde 25-19.

 

Best geloofde er nog in en nam met een sterke service een 0-3 voorsprong in de 3e set. Er moest een tandje bij en Sander Jonker begreep dit goed en maakte 3 goede reddingen in het achterveld 4-3. Andere teamgenoten werden hierdoor geprikkeld en de ene na de andere redding mocht het publiek bewonderen 10-6. Uitblinker Dylan scoorde weer een mooie 3 meter aanval op voortreffelijk aangeven van spelverdeler Kevin 13-8. Hierna volgde er een mindere periode van Nuvoc, want er werd 3 keer fout geserveerd 15-11. Op tijd herstelden de jonge gasten zich en Best werd weer even met de neus op de feiten gedrukt. De set werd afgesloten met een mooie pipe aanval achter de 3 meter lijn van Gianni van der Aa 25-16.

 

De doelstelling was bereikt en er werd wat gewisseld in de basis. Het was even opstarten in de nieuwe opstelling 0-4, maar hierna begon het beter te lopen. Nick v.d. Meerakker wist direct met een tactische bal de zwakke plek van Best bloot te leggen 3-4, maar hierna werd er 3 keer fout geserveerd 5-8.  Een goede reflex van Stefan van der Aa zorgde voor een score van Gianni  12-10. Het ging lang gelijk op, maar Nuvoc nam steeds 2 punten voorsprong. Een killing blok van Stefan zorgde voor een 18-15 voorsprong. Hierna begon Best ineens hard door het midden te scoren en achter de 3 meter lijn 19-19. Bij 20-19 en 23-22 serveerde Nuvoc fout. Hierna ging het volledig gelijk op, maar heren 5 was onzorgvuldig in de 1e pass, waar Best met een goede aanval optimaal van profiteerde 24-26.

 

Uiteindelijk een formidabel goed resultaat en Nuvoc 5 staat nu 2e met 18 punten uit 4 wedstrijden en VVC Best 2 staat nog 1e met 20 punten uit 5 wedstrijden.

 

Ga zo door heren 5 !!               

VVC-Vught H2 - H5   0-4    12-25  11-25  12-25  8-25

 

16-11-2013: Heren 5 speelde vandaag de uitwedstrijd tegen VVC Vught h2. Vught heeft een jong team waarvan het gros van de spelers vorig jaar nog B jeugd speelde en een 3 tal jongens al een jaartje senioren achter de rug heeft. Nuvoc speelde niet bijzonder goed  maar was gewoon beter.

 

Nick was afwezig deze wedstrijd en Sander nog maar beperkt inzetbaar daarom werd begonnen met Gianni, Stefan, Ricardo,Kevin, Dylan en Ruud.

 

Het was niet de beste wedstrijd van heren 5 maar door goede service series werd de tegenstander goed onder druk gehouden en werd het toch een simpele overwinning. 

 

Pim was na een lange blessure weer terug en kwam in de 4e set zijn opwachting maken, hij deed dat met een prima service serie en kan de komende weken weer gaan opbouwen. 

 

Door deze 0-4 overwinning blijft heren 5 koploper in de 3e klasse en doordat VVC Best een setje afgaf is de voorsprong nu 5 punten op de nummer 2.

Hoofd Menu

e-Boekhouden.nl

Evenementen

Geen evenementen

Verjaardagen

Vandaag
Floor Strijks
Mark Joosten
Binnenkort
Erwin Vijfvinkel 1 dag
Indy van Kuringen 1 dag
Matthias Siegemund 4 dagen
Dylan Peeters 5 dagen
Thieu van Zomeren 6 dagen
Julia van Dommelen 7 dagen
Gaby vd Heijden 8 dagen
Savannah van den Boogaard 8 dagen
Isabel de Jong 9 dagen
Miranda Cuijpers 9 dagen

Login